Web Graphic Design - Ogranak Srbija.

Domen ime i optimizacija sajta

2009-02-07


Kontak

Koliko domen ime (domain name) utiče na poziciju prilikom rangiranja kod pretraživača.

Ova tema je prvenstveno interesantna onima, koji još nemaju svoj sajt, i sad žele da izaberu jedan domen naziv.

Čest i logičan slučaj je da firma bira svoje ime u nazivu domena.
Primer: www.vasafirma.rs , što nije loše rešenje, ali uzevši u obzir da pretraživači daju naglasak na ključne reči u domenu domena, vredi razmisliti o nekoj kombinaciji imena vaše firme i najbitnije ključne reči.
Primer: www.vasafirma-kljucnarec.rs .

Ključna reč u domenu je kao katalizator, tj. NIJE DOVOLJNA da bi se vaš sajt dobro rangirao, ali znatno može da olakša posao optimizacije. Smile

ALI sad nemojte da jurite da uzimate nove domene umesto starih! Pošto je još veći naglasak na STAROST domena i stranice. Naprimer ako vec image jedan sajt, i kopirate ga na novi domen, taj novi sajt kreće opet iz PageRank0 (i to nakon perioda čekanja od 2 meseca - sandbox). A još veća je greška ostaviti i stari, i iskopirati ceo sadržaj na novi domen. Google ima algoritme, koji primete kopiranje sadržaja, i sajtove sa kopiranim sadržajem ne uzima previše u obzir (a ponekad ih čak i ignoriše)


Postavite komentar

Ime

Komentar

Broj sa slike:

Comments: 23


TEREZA

2024-06-06, 21:48

Moje ime je TEREZA i imam svjedočanstvo o tome kako sam doživjela ponudu kredita od 35.000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu što sam naišao na gospodina Harryja Bryana, izvršnog direktora SMART LOAN FUNDS, oni imaju sjedište u Americi, a također rade u svim europskim zemljama. Savjetovao me kolega i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da koriste njihove usluge kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte (smartloanfunds@gmail.com} WHATSAPP: {+385915134516} Brzo kontaktirajte danas i dobijte vaš zajam od njih po stopi od 3%. Obećajte da ćete reći ljudima i podijeliti s njima njegov dobar rad nakon što dobijete zajam.


TEREZA

2024-06-05, 13:42

Moje ime je TEREZA i imam svjedočanstvo o tome kako sam doživjela ponudu kredita od 35.000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu što sam naišao na gospodina Harryja Bryana, izvršnog direktora SMART LOAN FUNDS, oni imaju sjedište u Americi, a također rade u svim europskim zemljama. Savjetovao me kolega i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da koriste njihove usluge kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte (smartloanfunds@gmail.com} WHATSAPP: {+385915134516} Brzo kontaktirajte danas i dobijte vaš zajam od njih po stopi od 3%. Obećajte da ćete reći ljudima i podijeliti s njima njegov dobar rad nakon što dobijete zajam.


maama razaq

2021-07-11, 14:26

Guaranteed Love Spells that works +27735257866 in South Africa,UK,USA,Spain,Italy,Canada,UAE,Malta,Brunei,Japan,Ireland,Turkey,Luxembourg,Iceland,Norway,Australia,Qatar,Croatia,Austria,Denmark,Netherlands,Romania,Belgium,Greece,Belarus,New Zealand,Switzerland,Cyprus,Poland,Estonia,Egypt,Fiji,Wales,Bahamas,Taiwan,Indonesia,Singapore,Czech Republic,Serbia,Palau,Lithuania,Malaysia,France,Bulgaria,German,Jordan,Chile,Algeria,Zambia,Zimbabwe,Botswana,Lesotho,Sweden,Philippines,Honduras,Finland,Hungary,Mexico,Macedonia,Argentina,DRC,China,Hong Kong,Myanmar,Kuwait,South Korea,Algeria,Morocco,Tunisia,Libya,Sudan,San Marino,Israel.. Spells are sometimes spoken on the image or sculpture of the focused person as sometimes written on a special piece of paper of on red candles depending upon the intensity of your issue and purity of your love and thoughts. Contact +27735257866 (Call/WhatsApp) OR Email:sheikhmbuga5@gmail.com https://maamarazaq.doodlekit.com http://bestlovespells.over-blog.com https://mamarazaq.blogspot.com https://maamarazaqspellscaster.podbean.com . Few people think that for love spells to really work some rhyming chants must be memorized; it is not true, because knowing only a few special words or lines told by the magician is sufficient. The most important matter is your imagination, in which you feel your lover in front of you, moreover, for more powerful perceptions your lover may be felt physically with you that you are holding him/her in your arms. Then speaking the spells does matter, because now your spell words would generate powerful positive energy to impress your lover’s soul to attract towards you.


www.nejs.net

2012-05-22, 12:41

Mislim da keyword u domenu igra najmanju ulogu u seo optimizaciji :)


optimizacija-sajta.com

2010-10-01, 23:32

Urose, o page ranku mozete procutati na
http://www.optimizacija-sajta.com/seo-blog/page-rank-obnovljen-02042009 i na
http://www.facebook.com/pages/SEO-optimizacija/120062111357739 (discussion)


Uros

2010-09-23, 18:57

Interesuje me posto sam svoj domen registrovao pre 2 meseca moj page rank je i dalje 0. Za ta dva meseca sam prilicno dosta toga uradio sa svojim sajtom i pri izboru kljucnih reci google ga solidno plasira, kada mogu da ocekujem da google da page rank mom sajtu?
Hvala unapred!


www.WebFABRIKA.ba

2010-09-16, 9:02

Svakako da ključna riječ u nazivu domene "lansira" sajt na visoku poziciju,ali mislim da sadržaj sajta, posjećenost, optimizacija, starost domene itd. igraju ključnu ulogu u pozicioniranju sajta,jer kako da neko drugi ko nije uspio kupiti domenu sa ključnom riječi npr. optimizacija sajta, pozicionira svoj sajt na 3-4 mjesto,osim da uradi SEO. Naša domena je stara 1 dan, ali je sajt jako dobro optimiziran i očekujem da bude relativno brzo indeksiran i dobro pozicioniran na Google-u. Pozz


Optimizacija-sajta.com

2010-07-06, 9:31

Postovani Milane,
Ne mogu na pamet nista da vam kazem, moguce da je recimo kopiran sadrzaj. Onda su duplicirani domeni ignorisani.


Milan Besevic

2010-07-05, 18:37

Ja sam bas zakupio nekoliko doema i postavio isti sadrzaj na nij ,ali sad mi je jasno zasto su neki od njih ignorisani :)
Hvala na savetima i na instrukcijama iz Vaseg online SEO kursa.Pomocu Vas sam dosta uradio po pitanju pozicioniranja sajt www.reklamnimaterijal.com , ali misija se nastavlja
Pozzz


Ivana

2009-12-06, 1:10

Hvala!


Igor (optimizacija-sajta.com)

2009-12-05, 21:03

Za domaci sajt - rs (ili co.rs). Pogotovo ako hosting nije na domacem serveru i ako je bitna pozicija na google.rs (tj. na srpskom jeziku). Naravno za medjunarodne sajtove ili one koji bi trebalo dobro da se plasiraju i na recimo google.hr ili .ba - onda je bolje com, net, info..


Ivana

2009-12-05, 19:00

Da li je za dobar SEO bolje izabrati za domaci sajt:

.COM .NET .INFO

ili

.RS .CO.RS ???

Hvala unapred.


Ivana

2009-10-31, 3:58

Hvala, Igore.


Igor (webmaster)

2009-10-27, 11:29

Poštovana Ivana,
stariji domen znači koji je ranije registrovan (čak i ako se on u medjuvremenu oslobodio, ako je nekome istekao). To se i može proveriti. Naprimer pogledajmo koliko je sokobanja.com domen star:
http://web.archive.org/web/*/sokobanja.com
Ova web arhiva prikazuje samo domene starije od preko godinu dana.
Nema pravila koji se domen registruje prije, ali obicno ljudi registruju prvo domen bez crtice. Zato su obično ti domeni stariji.


Ivana

2009-10-24, 12:34

Prvo i jesam pomislila da je "stariji" domen onaj koji je ranije registrovan. Međutim, jednom prilikom trazeci slobodan domen za jedan sajt upravo sam naišla na obrnutu situaciju, registrovan je bio domen koji se sastojao od dve reči bez crtice između, a slobodan koji se sastoji od te dve iste reči sa crticom. Tako da sam mislila da se pojam "stariji" vezuje za nešto drugo. Pretpostavljam da je prksa da se ipak najpre registruje kombinacija reči sa crticom između.
Hvala.
Pozdrav.


Milance

2009-10-24, 7:06

@Ivana

Pa domeni koji su ranije registrovani.

Pozdrav


Ivana

2009-10-24, 2:56

Da li moze malo detaljnije o "Razlog zašto se ipak češće vide domeni bez crtice na pretraživačima je to, da su oni STARIJI! Pošto starost domena i te kako utiče na optimizaciju sajta." , zapravo sta su to "STARIJI DOMENI" ?
Unapred hvala.


Seo.co.ba

2009-04-14, 15:48

Da, hvala na ispravljanju. Mislio sam naravno na naslov dokumenta, naslov fajla i slicno. Sve naj!


optimizacija-sajta.com

2009-04-13, 20:37

Dopuna odgovora seo.co.ba:
Donja crtica _ se ne može koristiti u nazivu domena (isključivo mala slova engleske abecede, brojevi i znak minus), verovatno ste mislili na nazive fajlova, tamo se može koristiti i donja crtica, ali to je već neka druga tema..


Seo.co.ba

2009-04-10, 7:38

Minus, po većini poznati SEO stručnjaka, ima veći značaj za SEO u odnosu na "_" - donja crta. Ako imate recimo domenu : "naziv1-naziv2.com", onda se domen uzima u razmatranje ako u pretraživaču kucate naziv1 , ili naziv2, ili naziv2 i naziv1, kao i naziv1 i naziv2. :)


optimizacija-sajta.com

2009-04-01, 23:47

Poštovani Majstore,
Teoretski domen sa crticom u sebi ne treba da ima lošiji efekat na optimizaciju sajta, čak pomaže pretraživačima da prepoznaju reči iz domena. Na primer stanovibeograd. Da li je to "ŠTA NOVI BEOGRAD" ili "STANOVI BEOGRAD". Eh, možda sam trebao bolji primer naći, ali ovaj mi je na brzinu pao na pamet.
Razlog zašto se ipak češće vide domeni bez crtice na pretraživačima je to, da su oni STARIJI! Pošto starost domena i te kako utiče na optimizaciju sajta.


Majstor

2009-04-01, 0:15

Da li povlaka (znak minus) u domenu ima efekat na optimizaciju sajta? Kako vidim uglavnom su domeni bez povlake bolje rangirani.


Webmaster

2009-02-07, 17:38

Čekam vaše komentare i predloge šta da dopišem u ovu temu.


 

SEO blog - postavite komentar

Koja je razlika izmedju loše i dobre SEO usluge?

12 Dec 2016 Vlasnici firme uvek imaju dilemu u vezi pravilnog odabira SEO kompanija, pošto svaka obeća... Dalje>

Izbeći dupliranje stranica sa meta canonical

17 Feb 2013 Iz iskustva sam primetio da je vrlo čest slučaj problem sa dupliranjem stranica na sajtu. Dupliran... Dalje>

Facebook Like protiv Google +1

22 Jan 2013 Mnogi webmasteri stavljaju popularne alatke na svoje sajtove kao što su Facebookov Like butto... Dalje>

Google počeo izuzetno da kažnjava black hat SEO sajtove

14 Nov 2012 Googleov algoritam o kojem smo već ranije pisali (pingvin i panda) su imali glavni cilj da kazne sa... Dalje>

Velike izmene u Google algoritmima

29 Apr 2012 Pre par dana Google je pokrenuo novi algoritam koji je napravio dosta preokreta u rezultatima pretra... Dalje>

Yahoo site explorer je prestao sa radom

22 Nov 2011 Na žalost jedna od najpopularnijih SEO alatki, Yahoo site explorer je 21. novembra prestao sa radom... Dalje>

PR refresh + google.rs preuzeo dominaciju

09 Nov 2011 Evo nekoliko novina. Jedno vreme je Google ubrzao svoj PR refresh, pa je ponovo stao. Juče je ipak ... Dalje>

Pogodak.rs vs Google.rs

30 Sep 2011 Par interesantnih emailova što je stiglo u poslednje vreme, jeste da li treba posebno optimiz... Dalje>

Koji je bitniji google.com ili google.rs?

05 Sep 2011 Već mi je nekoliko puta stiglo isto pitanje, za šta optimizovati sajt u Srbiji, za google.co... Dalje>

Google PR refresh se ubrzao

12 Aug 2011 Poslednjih nedelja mi je stiglo više emailova, da su primetili da je Google menjao neš... Dalje>

Novi page rank refresh 27.jun

28 Jun 2011 I najzad, Google je obnovio Page Rank. Da se podsetimo, Google ima uvek svoj ažurni PageRank nekog ... Dalje>

Šta je Google +1 button

03 Jun 2011 Najjednostavnije, Google +1 button vam dođe kao Facebook "LIKE" dugme (gde su vlasnici Facebook acc... Dalje>

Koliko je bitan site map (mapa sajta)

26 May 2011 Šta je taj site map i čemu služi? Site map (mapa sajta) služi (sa SEO aspekta) da pretra... Dalje>

Da li je Page Rank danas manje bitan za optimizaciju sajta?

08 Feb 2011 20. januara 2011. godine nakon 292 dana (izracunato sa datum kalkulatorom na kalendar.rs ) Google pa... Dalje>

Ćirilica ili latinica za SEO optimizaciju sajta

20 Nov 2010 Poštovani posetioci, evo već više puta sam dobio isto pitanje, pa sam odlučio da nap... Dalje>

Uskoro site preview i na Google.rs

21 Oct 2010 Google već nedeljama testira site preview na pojedinim serverima. Naravno jedan od prvih testova je... Dalje>

Google Page Rank je obnovljen 03.04.2010

03 Apr 2010 (03.04.2010) Google se izgleda drži prošlogodišnjeg tempa. Evo skoro na isti dan kao ... Dalje>

Nofollow link

07 Feb 2010 Evo malo duže pauze nastavljam sa blogovanjem. Nova tema: Nofollow link. Razlog što želim d... Dalje>

Optimizacija Joomla sajtova

21 Jun 2009 Evo nakon duže pauze, jedna nova, izgleda aktuelna tema. Otprilike svaki peti sajt koji je zatraži... Dalje>

Flash i optimizacija sajta

21 Mar 2009 Poštovani posetioci, dobili smo par komentara na naš besplatan SEO kurs, a dosta njih ... Dalje>

Besplatan SEO kurs - komentari i primedbe

12 Feb 2009 Poštovani posetioci, Naš početni SEO kurs je postavljen online. Čekamo vaše ... Dalje>

Domen ime i optimizacija sajta

07 Feb 2009 Koliko domen ime (domain name) utiče na poziciju prilikom rangiranja kod pretraživača. Ova tema ... Dalje>

Pa ovo je stvarno uspelo. Evo nakon mesec dana, nakon sto sam primenio neke osnovne stvari na mojem sajtu, sa 64 mesta sam skocio na 12.

Kontak

SEO stranice Ostale stranice vezane za optimizaciju sajta:

SEO provera teksta (najpopularnije)

Provera Backlinkova (novo)

Page Rank provera

Alexa Rank provera

SEO, WEB i internet linkovi

Knjiga o optimizaciji sajta PDF

Najčešća pitanja i odgovori u vezi SEO

Statistika u vezi optimizacije i pretraživača

Kako rade internet pretraživači

10 saveta za pozitivnu optimizaciju sajta

10 saveta šta izbegavati da ne bi imali negativnu optimizaciju sajta

Naša preporuka

SEO optimizacija sajta knjiga na srpskom

© 2009 Web Graphic Design.com - Srbija| Linkovi

SEO Optimizacija sajta za Google, grafički dizajn i izrada sajta optimizovanih za internet pretraživače