Web Graphic Design - Ogranak Srbija.

Google Page Rank je obnovljen 03.04.2010

2010-04-03


Kontak

(03.04.2010) Google se izgleda drži prošlogodišnjeg tempa. Evo skoro na isti dan kao i prošle godine page rank je obnovljen. Vreme je bilo. Da li je onda sledeći za dva meseca(?) Videćemo.

(31.12.2009) Ovoga puta Google nije zakazao. Isto kao i prošle godine, u zadnjem danu godine Google je napravio export svoje baze page rank-a. Vredi pregledati sajtove.

(30.10.2009) Najzad. Evo nakon malo duže pauze - Google Page Rank je najzad ponovo obnovljen. Pregledajte svoje sajtove.

(23.06.2009) Nakon nepunih mesec dana Page rank je ponovo obnovljen. Iznenadjujuce.

(29.05. 2009) Page Rank export

(02.04.2009) PR export. Na ovoj temi ćemo pratiti exportove page ranka.

Google Page Rank je obnovljen, proverite vaše sajtove. Juče je Google napravio export svojeg page rank-a u bazu namenjenoj za nas "obične smrtnike".

Šta to znači? Ništa, jednostavno možemo sad da vidimo koliko su naši sajtovi u tom trenutku vredeli, tj koliko page rank su imali. Na pozicioniranje i optimizaciju sajta ovo nema efekta! Zašto? Pa jednostavno zato što Google ima svoju REAL TIME bazu page rank-a koju koristi prilikom rangiranja sajtova, koja je zatvorena za javnost.

A godišnje 3-4 puta Google napravi kopiju te baze na jedno drugo mesto, koje je namenjeno za ostali publicitet, tj. mi iz ove baze podataka dobijamo informaciju page ranka nekog sajta.

Tako da to što je recimo vaš sajt naprimer sa 0 skočio na 4 ne znači da će se sad već drastično bolje rangirati, pošto Google je već ranije uzimao u obzir da je vaš sajt i neposredno pre exporta u novu bazu imao vrednost PR4. (Eto još jedan primer: www.optimizacija-sajta.com je sa 0 skočio na 3, ali naravno baš nikakve promene nije imao na pozicioniranju na Google)

Naravno page rank može i da opadne Frown. Naprimer ako je neko imao PR5 a u medjuvremenu je izgubio neke važne linkove ka njemu (tipičan slučaj ako je neko kupio linkove - na naprimer mesec-dva dana a kad se link skine, PR opada). Ali isto, ne treba se uplašiti, neće biti drastičnog pada u pozicioniranju, pošto je Google već i ranije uzeo u obzir trenutnu pravu vrednost page ranka.

Komentari, predlozi, pitanja? Diskusija otvorena Smile


Postavite komentar

Ime

Komentar

Broj sa slike:

Comments: 21


TEREZA

2024-06-06, 21:59

Moje ime je TEREZA i imam svjedočanstvo o tome kako sam doživjela ponudu kredita od 35.000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu što sam naišao na gospodina Harryja Bryana, izvršnog direktora SMART LOAN FUNDS, oni imaju sjedište u Americi, a također rade u svim europskim zemljama. Savjetovao me kolega i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da koriste njihove usluge kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte (smartloanfunds@gmail.com} WHATSAPP: {+385915134516} Brzo kontaktirajte danas i dobijte vaš zajam od njih po stopi od 3%. Obećajte da ćete reći ljudima i podijeliti s njima njegov dobar rad nakon što dobijete zajam.


mbuga

2021-07-11, 14:32

Cleaning SSD Chemical Solution in South Africa +27735257866 Zambia,Zimbabwe,Botswana,Lesotho,Swaziland,Kenya,Namibia,Qatar,Egypt,UAE,USA,UK,Turkey,Hong Kong,China,Ethiopia,Eritrea,Sudan,Morocco,Brunei,Japan,Algeria,Thailand,Tunisia,Tanzania,Bahamas,Taiwan,Indonesia,Singapore,Somalia,Angola,Mozambique,Palau,Lithuania,Malaysia,Myanmar,Spain,Kuwait,Fiji,Jordan,Yemen,Bahrain,Philippines,Israel,Syria,Italy,DRC....CALL:+27735257866 for professional BLACK MONEY CLEANING( BLACK/WHITE/GREEN-DOLLARS,EUROS,POUNDS) acquired through UNITED NATIONS, lottery award winning,security companies,loans,investment funds and next of kin with SSD Solution, Activation powder, mercury powder and other SSD chemical. We are the major SSD solution suppliers in INDIA for black dollar cleaning, black money cleaning chemicals. We have in stock, 100% concentrated SSD solution for sale and our SSD solution price is affordable based on company rates. Our SSD solution chemical is sold with a manual guide and DVD PLATE for detailed instruction on how to use money cleaning chemicals without technicians help. AUTOMATIC Black Money Cleaning Machine for sale and RENT for HUGE AMOUNT cleaning.Call Agent Mbuga +27735257866 OR Email sheikhmbuga5@gmail.com https://paparazaq.blogspot.com http://bestssdchemicalsolution.over-blog.com http://mbugassdsolution.website2.me


mangup

2011-01-26, 22:47

Izgleda da je Google azurirao bazu PR-a. PR mi je povecan za 2. Primetio sam danas.


Optimizacija-sajta.com

2011-01-18, 18:48

Gorane, uskoro cu postaviti novi post vezan za Page Rank kojeg Google naizgled zapostavlja. Preko facebooka mozete biti obavesteni o tome da je post postavljen.


Goran

2011-01-06, 12:00

A cemu onda sluzi taj page rank? Ja potvrdjujem tvoje reci, da zaista nema veze page rank sa rejtingom na googlu, ali se pitam koja li je njegova uloga onda???


http://www.vrdnik-smestaj.com

2010-08-22, 22:41

Kad ce google da obnovi opet PR?


optimizacija-sajta.com

2010-08-15, 21:58

Poštovani Milane,
malo je rizik kupovati linkove od onih koji to javno prodaju. Jer lako je moguće da ih neko prijavi na Googleov spam report, i onda ti sajtovi gupe PR. Bilo je dosta takvih primera u Svetu. Znam neke sajtove koji su izgubili svoje PR7 (na PR0)


Milan Besevic

2010-08-15, 11:13

Interesuje me koliko je uopste korisno kupovati linkove i sta se tiome moze dobiti, odnosno izgubiti u web pozicioniranju.


Djordje

2010-02-17, 10:23

Hvala Igore na odgovoru.
Ja mislim da je to bio problem sto sam u nedelju dana ulinkovao jako puno linkova. Ne mislim da sam neke linkove izgubio i da mi je zbog toga smanjen PR.

Imam jos jedno pitanje sta je to string, koliko je vazan, od cega zavisi?


Igor

2010-02-10, 20:43

Djordje, mozda ste u medjuvremenu izgubili neke od bitnih linkova. A ako ste nedavno ulinkovali sa par stotina dobrih sajtova, te izmene treba da ostare - bitno je da link bude sto stariji da bi ga Google uzeo u obzir. (Ako na toj stranici ima puno linkova, onda treba vise cekati da bi Google uzeo u obzir taj link). Inace nije bas dobro naglo dodati puno linkova. Bolje postepeno, jer onda izgleda prirodnije to linkovanje.


Djordje

2010-02-10, 8:27

Imam sajt koji vec tri godine ima PR 4. Zeleo sam ga popravim na PG 5 i "ulinkovao" sam ga na jos odprilike 100 "dobrih" sajtova.
Za mesec dana umesto napredka google mi ga je unazadio na PG 3. Ima li neko savet, komentar?


Igor (optimizacija-sajta.com)

2010-02-04, 8:00

Postovani Milose,
Da krenem redom: Ne zna se tacno kad ce Google da uradi page rank refresh, tj. export svoje baze da bude dostupna i ostalim korisnicima. Prema statistici, krajem februara ili pocetkom marta.
Google i Yahoo algoritmi rade na sasvim drugaciji nacin. Dok Google daje veliki prioritet Page Ranku sajta i kako ga je sajt dobio, Yahoo vise gleda sadrzaj sajta. A jedna stranica se kvalitetno moze optimizovati samo ja jednu ili dve reci (kod jace konkurencije).
Linkovi: Google ne zeli da prikaze sve linkove a inace on isto samo par puta godisnje pravi export baze linkova (slicno PR exportu). Dok je aktuelna Yahoo baza o linkovima odmah dostupna i nama. Sve linkove sto vidi Google mozete proveriti preko webmasters tools (ali samo za svoje sajtove).


Milos Mba

2010-02-01, 23:40

Zdravo svima,
mene interesuje da li neko zna kada će google ponovo obnoviti page rank.. Pročitao sam da se to dešava 3-4 puta godišnje, ali da li neko zna preciznije...
Ono šta sam zaključio je da veoma brzo sajt sa pozicije -1 dodje na 0 i da za to nije potrebno da se page rank ponovno obnovi.


Imao bih još jedno pitanje.. Očito je to da google i yahoo ne funkcionišu na isti način.
Ono što google sam uradi i pozicionira na osnovu toga šta smo uradili on to i izbacuje, dok za yahoo je potrebno da sami unesemo koji sajt želimo da bude viđen i nakon toga ga možemo pronaći isključivo pod jednim ili eventualno dva kriterijuma, a za sve ostalo je mrtav.
Kako se može postići to da i preko yahoo-a bude vidljivo onoliko informacija kao i preko googla?
Nakon toga imao bih još jednu stvar.. Postoje programi gde možemo da vidimo koliko koji sajt ima linkova i informacija na raznim pretraživačima... pa meni se dešava da i ako na google imam mnogo više vidljivih informacija nego na yahoo, ti programi mi pokazuju da na google gotovo da nemam nikakvih linkova, dok na yahoo, altavisti, alexa, i td. imam mnogo vise liknova....kako to???


Igor

2010-01-01, 17:47

Arsa, broj poseta se naravno nikako ne može povezati sa page rankom. Za broj poseta precizniji pokazatelj je Alexa rank. Page rank je link popularnost, što je nešto sasvim drugo. A koliko će koji sajt imati poseta najbitnije su dve stvari: koliko je popularna glavna ključna reč sajta i na kojoj se poziciji nalazi za tu ključnu reč.


Arsa

2009-12-28, 1:31

M Google page rank nema pojma sa zivotom. Imam 1300 poseta dnevno a page rank mi je nula a sa druge strane neki od sajtova koje odrzavam, sa 200 poseta dnevno imaju page rank 2??? Mislim sta reci.


sandzakinto.net

2009-11-26, 15:24

Pozdrav. Totalno sam razocaran google rank-om :(( 6 meseci kako je sajt aktivan.Mimam linkove na mnogo stranica visoko rangiranim.Cak imam preko 200 linkova na stranim sajtovima gde su stranice rangirane 4+ , 5+, 6+ ... Imam preko 300 unique poseta dnevno, ali Rank mi je 1 ! A na drugom sajtu nemam ni 2 poseta dnevno ali imam 2 Rank. Neznam u cemu je fora.Joomlin je sajt.Neznam jeli problem sto mnogo stranica imam.Ako neko ima neki savet, nije lose da napise :)


iRock

2009-06-27, 9:11

ja sam prezadovoljan : ) i pomalo zbunjen?? sajt (relink.rs) je postavljen u CMS-u pre mesec ipo dana.. ja sam zaduzen za sadrzaj i SEO.. nocas sam ocitao PR 3 :)


optimizacija-sajta.com

2009-06-24, 13:09

(23.06.2009) Google je ponovo napravio export svoje baze. Pregledajete svoje sajtove. Naš sajt je ovoga puda dobro prošao - stigli smo do PR4. Puno uspeha svima u daljem radu.


optimizacija-sajta.com

2009-06-10, 23:17

Hvala na komentaru, jeste, bio je novi refresh page ranka. Ali nisam hteo novu temu na blog, pošto ni u ovoj baš nije bilo puno komentara.
Da odgovorim forum-rs.com-u: Linkovi treba da budu stari bar 3-4 nedelje da bi ih Google uzeo u obzir prilikom eksporta page ranka. Sajt star 15 dana nema šanse da dobije page rank, pa makar imao na hiljede linkova (koje za ovo kratko vreme google ne bi ni primetio)


forum-rs.com

2009-05-29, 1:47

Meni se cini da je juce bio update. Video sam da je mycity.rs na index stranici dobio PR4 a da je internetzarada.org pala sa 4 na 3 a ja imam sajt koji je star 15-tak dana i ja sam dobio krompir tj 0. Valjda cu dobiti bar 2-3 kad bude bio sledeci page rank update a to bi trebalo da bude ja mislim krajem juna


seo.co.ba

2009-04-10, 7:49

Ovaj puta pagerank je pozitivan za sve moje sajtove, za razliku od prethodnog, koji je bio cisto razocarenje. :(


 

SEO blog - postavite komentar

Koja je razlika izmedju loše i dobre SEO usluge?

12 Dec 2016 Vlasnici firme uvek imaju dilemu u vezi pravilnog odabira SEO kompanija, pošto svaka obeća... Dalje>

Izbeći dupliranje stranica sa meta canonical

17 Feb 2013 Iz iskustva sam primetio da je vrlo čest slučaj problem sa dupliranjem stranica na sajtu. Dupliran... Dalje>

Facebook Like protiv Google +1

22 Jan 2013 Mnogi webmasteri stavljaju popularne alatke na svoje sajtove kao što su Facebookov Like butto... Dalje>

Google počeo izuzetno da kažnjava black hat SEO sajtove

14 Nov 2012 Googleov algoritam o kojem smo već ranije pisali (pingvin i panda) su imali glavni cilj da kazne sa... Dalje>

Velike izmene u Google algoritmima

29 Apr 2012 Pre par dana Google je pokrenuo novi algoritam koji je napravio dosta preokreta u rezultatima pretra... Dalje>

Yahoo site explorer je prestao sa radom

22 Nov 2011 Na žalost jedna od najpopularnijih SEO alatki, Yahoo site explorer je 21. novembra prestao sa radom... Dalje>

PR refresh + google.rs preuzeo dominaciju

09 Nov 2011 Evo nekoliko novina. Jedno vreme je Google ubrzao svoj PR refresh, pa je ponovo stao. Juče je ipak ... Dalje>

Pogodak.rs vs Google.rs

30 Sep 2011 Par interesantnih emailova što je stiglo u poslednje vreme, jeste da li treba posebno optimiz... Dalje>

Koji je bitniji google.com ili google.rs?

05 Sep 2011 Već mi je nekoliko puta stiglo isto pitanje, za šta optimizovati sajt u Srbiji, za google.co... Dalje>

Google PR refresh se ubrzao

12 Aug 2011 Poslednjih nedelja mi je stiglo više emailova, da su primetili da je Google menjao neš... Dalje>

Novi page rank refresh 27.jun

28 Jun 2011 I najzad, Google je obnovio Page Rank. Da se podsetimo, Google ima uvek svoj ažurni PageRank nekog ... Dalje>

Šta je Google +1 button

03 Jun 2011 Najjednostavnije, Google +1 button vam dođe kao Facebook "LIKE" dugme (gde su vlasnici Facebook acc... Dalje>

Koliko je bitan site map (mapa sajta)

26 May 2011 Šta je taj site map i čemu služi? Site map (mapa sajta) služi (sa SEO aspekta) da pretra... Dalje>

Da li je Page Rank danas manje bitan za optimizaciju sajta?

08 Feb 2011 20. januara 2011. godine nakon 292 dana (izracunato sa datum kalkulatorom na kalendar.rs ) Google pa... Dalje>

Ćirilica ili latinica za SEO optimizaciju sajta

20 Nov 2010 Poštovani posetioci, evo već više puta sam dobio isto pitanje, pa sam odlučio da nap... Dalje>

Uskoro site preview i na Google.rs

21 Oct 2010 Google već nedeljama testira site preview na pojedinim serverima. Naravno jedan od prvih testova je... Dalje>

Google Page Rank je obnovljen 03.04.2010

03 Apr 2010 (03.04.2010) Google se izgleda drži prošlogodišnjeg tempa. Evo skoro na isti dan kao ... Dalje>

Nofollow link

07 Feb 2010 Evo malo duže pauze nastavljam sa blogovanjem. Nova tema: Nofollow link. Razlog što želim d... Dalje>

Optimizacija Joomla sajtova

21 Jun 2009 Evo nakon duže pauze, jedna nova, izgleda aktuelna tema. Otprilike svaki peti sajt koji je zatraži... Dalje>

Flash i optimizacija sajta

21 Mar 2009 Poštovani posetioci, dobili smo par komentara na naš besplatan SEO kurs, a dosta njih ... Dalje>

Besplatan SEO kurs - komentari i primedbe

12 Feb 2009 Poštovani posetioci, Naš početni SEO kurs je postavljen online. Čekamo vaše ... Dalje>

Domen ime i optimizacija sajta

07 Feb 2009 Koliko domen ime (domain name) utiče na poziciju prilikom rangiranja kod pretraživača. Ova tema ... Dalje>

Neverovano. A mislio sam da znam sve o optimizaciji.. Nisam ni shvatio da je vreme meta tagova odavno proslo. Hvala.

Kontak

SEO stranice Ostale stranice vezane za optimizaciju sajta:

SEO provera teksta (najpopularnije)

Provera Backlinkova (novo)

Page Rank provera

Alexa Rank provera

SEO, WEB i internet linkovi

Knjiga o optimizaciji sajta PDF

Najčešća pitanja i odgovori u vezi SEO

Statistika u vezi optimizacije i pretraživača

Kako rade internet pretraživači

10 saveta za pozitivnu optimizaciju sajta

10 saveta šta izbegavati da ne bi imali negativnu optimizaciju sajta

Naša preporuka

SEO optimizacija sajta knjiga na srpskom

© 2009 Web Graphic Design.com - Srbija| Linkovi

SEO Optimizacija sajta za Google, grafički dizajn i izrada sajta optimizovanih za internet pretraživače